Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a sütik használatát a Sütikkel kapcsolatos irányelv értelmében.

Az Apple jelentős összeget fordít amerikai chipek vásárlására

Az Apple jelentős összeget fordít amerikai chipek vásárlására
Az Apple hivatalosan bejelentette, hogy dollármilliárdos megállapodást kötött a Broadcommal az amerikai chipek beszerzéséről.

A több éves megállapodás keretében az Apple 5G-s alkatrészeket fejleszt az Egyesült Államokban található gyárakban. Az Apple vállalat több mint 1100 állást támogat a Fort Collinsban található FBAR-gyárban.

A Broadcom továbbra is az Apple fő beszállítója a vezeték nélküli alkatrészek terén, és az elmúlt két pénzügyi évben az árbevétel ötöde az Apple-től származott. Az Apple folyamatosan törekszik arra, hogy több forrásból szerezhessen be alkatrészeket, és gyártási kapacitást bővít Indiában és Vietnámban. Emellett a TSMC gyárából is beszerez chipeket, amelyet Arizona mellett építenek. Az Egyesült Államokban és az Európai Unióban is számos chipgyár épül, és a TSMC várhatóan augusztusban dönt a németországi gyártóüzem építéséről is.

A mostani megállapodás részleteit nem hozták nyilvánosságra, de az Apple kiemelt prioritást élvez a gyártókapacitás és erőforrások terén. Korábban már egy 15 milliárd dolláros, hároméves megállapodást kötöttek, amelynek lejárata állítólag júniusban lesz.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy az összes Apple termék az Egyesült Államokban fejlesztett és gyártott technológián alapul, és továbbra is növelik az amerikai gazdaságba történő befektetéseket, mivel szilárdan hisznek az USA jövőjében.

Az Apple hasonlóan más tech óriásokhoz számos jogi üggyel küzd mind az Egyesült Államokban, mind az Európai Unióban. Az EU versenyhatósága jelenleg a legfelsőbb bíróságnál próbálja elérni, hogy a korábbi írországi ügyet felülbírálva az Apple-re mégis kiszabjanak egy 14,3 milliárd dolláros adóterhet.

Tartalomhoz tartozó címkék: Apple Chip
Árukereső.hu Árukereső.hu